Sp-politiker vil fjerne kontantstøtten

Stortingsrepresentant Ola Borten Moe (Sp) åpner for å fjerne kontantstøtten.

Senterpartiet var med på å innføre kontantstøtten da de satt i sentrumsregjering. Nå ber Borten Moe om at partiet tar bort ordningen.- Når full barnehagedekning er et faktum og vi samtidig ser at kontantstøtten ikke fungerer etter intensjonene, synes jeg vi må vurdere om det er forsvarlig å bruke så store beløp på kontantstøtten, sier Borten Moe til VG.Han mener at argumentet om valgfrihet ikke lenger kan gjøres gjeldende når det blir full barnehagedekning.- Da vil det være et paradoks at staten skal subsidiere familier som ikke bruker et offentlig tilbud, sier han.Talspersoner fra regjeringspartnerne SV og Ap nikker samtykkende.- Signalene er gledelige, sier finansminister Kristin Halvorsen (SV).- Vi er veldig glade for dette utspillet, sier nestleder i Stortingets familie- og kulturkomité Gunn Karin Gjul (Ap).KrFs nestleder Ingebrigt S. Sørfonn mener imidlertid at forslaget er skuffende og forvirrende.Staten betalte i fjor 2,6 milliarder kroner i kontantstøtte. (©NTB)