Spielberg truer med OL-boikott av Kina

Stjerneregissøren Steven Spielberg krever at Kina legger hardere press på Sudan for å få slutt på overgrepene i Darfur.

Politikk

Hvis det ikke skjer, vil Spielberg trekke seg som kunstnerisk rådgiver for Beijing-OL. Spielberg er tidligere blitt kritisert for ikke å bruke sin innflytelse til å påvirke kineserne i Darfur-saken. Hans talsmann Andy Spahn sa fredag til det amerikanske mediekonsernet ABC at regissøren i løpet av de nærmeste ukene vil ta en endelig beslutning om sin OL-rolle. Hvis det ikke skjer, vil Spielberg trekke seg som kunstnerisk rådgiver for Beijing-OL. Spielberg er tidligere blitt kritisert for ikke å bruke sin innflytelse til å påvirke kineserne i Darfur-saken. Hans talsmann Andy Spahn sa fredag til det amerikanske mediekonsernet ABC at regissøren i løpet av de nærmeste ukene vil ta en endelig beslutning om sin OL-rolle. - Hovedsaken er at det blir gjort slutt på folkemordet (i Darfur). Ingen er helt sikre på hvordan dette best kan skje, sa Spahn i et intervju som ble offentliggjort på nettstedet abcnews.com fredag.Kinas Sudan-ambassadør Liu Guijing mener på sin side at det er galt å gi Kina ansvar for krisen i Darfur. - Visse amerikanske politikere liker å bruke Darfur som et påskudd til å framstå som mer moralske enn andre, skrev Beijing-avisen China Daily fredag.Liu mener folk som forsøker å knytte de olympiske sommerlekene i Beijing neste år til krisen i Darfur, «ikke har forstått virkeligheten». De sitter fast i «foreldet tenkning fra den kalde krigens dager», framholder han.

Nyheter
Næringsliv