Støre forlanger svar fra Iran om steining

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) forlanger svar fra Iran på meldingene om at Jafar Keyiani er steinet.

- Vi vet at det er kommet rapporter som går ut på at denne mannen er blitt steinet, men vi er nødt til å få dette bekreftet eller avkreftet, og vi arbeider med det gjennom vår ambassadør i Teheran, sier Jonas Gahr Støre til NTB mandag kveld.Utenriksdepartementet innkalte mandag Irans ambassadør for å be om en forklaring på rapportene om steiningen av Jafar Keyiani.Ambassadør Reza Faraji Rad kunne overfor statssekretær Liv Monica Stubholt verken bekrefte eller avkrefte om steiningen av Keyiani har funnet sted, men han lovet overfor norske myndigheter å undersøke saken, skriver UD i en pressemelding.- Men vi har sagt at med de antydningene som er kommet, så må vi få svar, fremholder Støre, som sier det er vanskelig å antyde når svaret kommer, men at det må være mulig for iranerne å svare raskt.- Iran kjenner vår holdning. Vi er prinsipielt motstandere av dødsstraff og tar sterkt avstand fra den barbariske straffemetoden som steining er, sier utenriksministeren videre.Den iranske avisen Etemad-e Melli har bekreftet at steiningen av Jafar Keyiani har funnet sted.- Vi forlanger svar fra Iran på dette. Iran er bundet av internasjonale konvensjoner om sivile rettigheter som tar avstand fra dødsstraff, sier Støre.(©NTB)