Stoltenberg avviser påstander om arroganse

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) avviser opposisjonens beskyldninger om at regjeringen opptrer arrogant overfor Stortinget.

KrF-leder Dagfinn Høybråten bruker uttrykket «den stoltenbergske parlamentarisme», og det er ikke positivt ment. I tur og orden har Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Lars Sponheim (V) og Høybråten brukt forsommeren til å klage over en meningsløs opposisjonstilværelse, blottet for makt og innflytelse, tilsidesatt og overkjørt. KrF-leder Dagfinn Høybråten bruker uttrykket «den stoltenbergske parlamentarisme», og det er ikke positivt ment. I tur og orden har Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Lars Sponheim (V) og Høybråten brukt forsommeren til å klage over en meningsløs opposisjonstilværelse, blottet for makt og innflytelse, tilsidesatt og overkjørt. Ingen vil sutre, men alle synes det får være grenser for hvordan en flertallsregjering skal harve over Stortinget, selve folkestyrets grunnmur, der enhver regjering må forankre sin myndighetsutøvelse.- Jeg har sett at uttrykket stoltenbergsk parlamentarisme er blitt brukt om den situasjonen vi har med en flertallsregjering. Men å bruke flertallsmakten er ikke arroganse fra vår side. Jeg ønsker å samarbeide med Stortinget, og vi har lyktes i noen store saker, blant annet pensjonsreformen og privatskoleloven, sier Stoltenberg til NTB.