SV vil bruke kontantstøtten på ledige mødre

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen har planen klar for hvor hun vil bruke pengene den dagen kontantstøtten eventuelt blir fjernet.

Unge mødre som ikke har vært i arbeid før fødselen, vil få 7.000 kroner mer i måneden i fødselspenger det første halve året, kvaliteten i barnehagene skal løftes og fedre sikres opptjeningsrettigheter til fødselspermisjon.I hvert fall om SV får det som partiet vil og kontantstøtten avvikles.I dag må en ung mor som ikke har jobbet før hun får barn, nøye seg med et engangsbeløp på 33.584 kroner etter fødselen. Kvinner som er i arbeid fram til de føder, kan få opp til 377.352 kroner gjennom permisjonstiden.- Kontantstøtten er betaling for ikke å ha barn i barnehage. Det betyr at mange barn som vil ha god nytte av barnehageplass, ikke får det, sier Kristin Halvorsen til VG.Hun gleder seg over at stortingsrepresentant Ola Borten Moe fra Senterpartiet denne uken tok til orde for å fjerne kontantstøtten. Sp har vært regnet som garantisten for kontantstøtten så lenge partiet sitter i den rødgrønn regjeringen.- Dersom flere tenker som han, kan det hende at det nå åpner seg nye muligheter, sier Halvorsen. (©NTB)