- Sylvia Brustad må gå

Ordførere på Sunnmøre krever Sylvia Brustads avgang.

17 av 19 ordførere på Sunnmøre krever i et opprop at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) instruerer helseminister Sylvia Brustad (Ap) til å sørge for mer penger til Helse Sunnmøre. 17 av 19 ordførere på Sunnmøre krever i et opprop at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) instruerer helseminister Sylvia Brustad (Ap) til å sørge for mer penger til Helse Sunnmøre. Ordfører Arnulf Goksøyr (H) i Herøy er initiativtaker til aksjonen. Han sier til NTB at ordførernes krav er at Brustad må rydde opp eller gå av. Han mener Helse Sunnmøre, med sykehusene i Ålesund og Volda, har fått dårligere uttelling enn de øvrige helseforetakene i Helse Midt-Norge.Instruert- Vi mener at helseministeren har instruert styret i Helse Midt-Norge til å sette 275 millioner kroner på bok, i stedet for å fordele pengene på helseforetakene. Nå må hun ansvarliggjøres, sier Goksøyr.Helse Sunnmøre er pålagt å spare 20 millioner kroner i 2007.- De har kommet sent i gang med arbeidet, og for å oppnå en slik innsparing må det spares 30 millioner kroner resten av året, sier styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid, til NTB.Han sier at situasjonen for Helse Sunnmøre ikke er annerledes enn for de øvrige helseforetakene i Helse Midt-Norge. Alle har fått pålegg om innsparinger, og det er St. Olavs hospital i Trondheim som må spare mest, nemlig 300 millioner kroner i 2007.