UD stopper opplæring av irakisk politi

Utenriksdepartementet stanser politiets opplæring av irakisk politi i Norge.

Politikk

Hittil har 10 irakiske politiledere hoppet av her i landet under politiets, Forsvarets og NATOs kursvirksomhet og forsvunnet sporløst. Nå avvikles kursene i Norge, bekrefter statssekretær Liv Monica Stubholt (Sp) i Utenriksdepartementet overfor NRK. Hittil har 10 irakiske politiledere hoppet av her i landet under politiets, Forsvarets og NATOs kursvirksomhet og forsvunnet sporløst. Nå avvikles kursene i Norge, bekrefter statssekretær Liv Monica Stubholt (Sp) i Utenriksdepartementet overfor NRK. - Det er naturlig å gjøre en evaluering av erfaringene etter noen år, og vi er kommet dit at vi er opptatt av de irakiske myndigheters synspunkt på opplæringen vi bidrar til. Vi har forstått at irakiske myndigheter gjerne ser at politiopplæringen fortsetter, men at det er ønskelig at den skjer lokalt, sier Stubholt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv