Venstre venter framgang i kommunevalget

- Jeg har aldri tidligere tatt ferie med en så god helsetilstand for Venstre sier partileder Lars Sponheim.

Politikk

I en samtale med NTB viser han til at partiet har holdt nivået fra stortingsvalget, og han har forventninger om ny framgang ved høstens kommunevalg. Målet er 7 prosent oppslutning, nær en dobling fra valget i 2003 som var et riktig dårlig valg for Venstre. I en samtale med NTB viser han til at partiet har holdt nivået fra stortingsvalget, og han har forventninger om ny framgang ved høstens kommunevalg. Målet er 7 prosent oppslutning, nær en dobling fra valget i 2003 som var et riktig dårlig valg for Venstre. - Venstre gjør det vanligvis bedre i kommunevalg enn ved stortingsvalg. Det er også typisk at en stor del av våre velgere ikke bestemmer seg før de er inne i valglokalet. Derfor er det spesielt med en så bra oppslutning mellom to valg at vi har fått et høyere grunnfjell, sier en fornøyd partileder som ferierer med gårdsarbeid hjemme i Ulvik i Hardanger.Hest og sauPå gården gresser flere hester, deriblant et tre uker gammelt føll som tillitsfullt kommer bort og napper venstrelederen i hår og skjegg. Den stolte moren er nordlandshesten Oda, bestevenn med familien på gården.Sponheim driver med avl av hest ved siden av sauehold. Nylig er 200 sau og lam sendt på fjellbeite ovenfor gården. Når partilederen passer stortingsvervet, er det familien som må gjøre det meste av gårdsarbeidet. Men i sommerferien deltar han for fullt mens han lader opp til valgkampen. (NTB)

Nyheter
Næringsliv