Ap får 39 prosent oppslutning

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 39 prosent i Trondheim, viser en meningsmåling som Norfakta har gjort for Adresseavisen.

Politikk

Ifølge målingen får Ap dermed 33 mandater i bystyret, noe som er sju flere enn ved valget i 2003 og tre flere enn ved forrige måling i slutten av juni. Trondheims ordfører Rita Ottervik (Ap) gleder seg over den høye oppslutningen.- Det er ennå over to uker igjen til valget og dette er bare en meningsmåling, sier hun til Adresseavisen. - Vi lovte full barnehagedekning og det har vi holdt. Nå lover vi full sykehjemsdekning, og jeg håper at velgerne tror oss på at vi skal sørge for det også, sier Ottervik videre.Sosialistisk Venstreparti får tolv mandater på målingen, det samme som i juni, men tre færre enn ved forrige kommunevalg. Ap må tilbake til kommunevalget i 1979 for å registrere en like stor oppslutning.

Nyheter
Næringsliv