Arne Treholt: Alltid en fest å være sammen med Einar Førde

Arne Treholt og Einar Førde var nære venner i flere år. - Min personlige oppfatning er at Einar ble informert om spionmistanken mot meg allerede i 1981, sier Treholt.

Politikk

Begge biografiene om Einar Førde er klare for utgivelse, og hans nære venn gjennom flere år, Arne Treholt, er en sentral kilde i begge, skriver Dn, som har fått utdrag fra Frank Rossaviks bok. Begge biografiene om Einar Førde er klare for utgivelse, og hans nære venn gjennom flere år, Arne Treholt, er en sentral kilde i begge, skriver Dn, som har fått utdrag fra Frank Rossaviks bok. I bøkene kommer det blant annet frem at Treholt og Førde jobbet sammen, var forlovere i hverandres bryllup, og møttes jevnlig for joggeturer i Østmarka.- Det var alltid en fest å være sammen med Einar. Min personlige oppfatning er at Einar Førde ble informert om spionmistanken mot meg allerede i 1981. Det kom til å influere på hans forhold til meg, sier Treholt til avisen.Ifølge Rossaviks bok var Førde svært lettet over at han slapp unna så mange kritiske spørsmål fra pressen om sitt vennskap til Treholt, som ble arrestert og siktet for spionasje 20. januar 1984.De to møttes ifølge Dn flere ganger i løpet av 2003. Førde døde av kreft i 2004.

Nyheter
Næringsliv