Dørum vil ha 3.000 nye politistillinger

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V) mener det er nødvendig å få på plass 3.000 nye politistillinger innen ti år.

Politikk

Venstre-politikerens forslag er å øke opptaket på Politihøgskolen fra 432 til cirka 550 per år. Det vil gi en økning på cirka 2.200 politifolk etter ti år. I tillegg vil Venstre øke rekrutteringen av sivile stillinger og politijurister med cirka 90 i året i en tiårsperiode. Dermed ligger det an til 3.000 nye stillinger hvis Venstre får det som de vil. Venstre-politikerens forslag er å øke opptaket på Politihøgskolen fra 432 til cirka 550 per år. Det vil gi en økning på cirka 2.200 politifolk etter ti år. I tillegg vil Venstre øke rekrutteringen av sivile stillinger og politijurister med cirka 90 i året i en tiårsperiode. Dermed ligger det an til 3.000 nye stillinger hvis Venstre får det som de vil. - For å ha trygghet må du ha et aktivt og tilgjengelig politi. Det er så enkelt at da må du ha nok politi, og da trenger vi folk, sier Dørum til VG.Arnstein Øverkil, som 1. april ble pensjonist, har vært sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), leder for den internasjonale observatørstyrken i Hebron, rådgiver for den avdøde PLO-lederen Yasser Arafat, og politimester i Asker og Bærum. Han mener det er viktig å øke statusen til politiets utetjeneste.- Utetjenesten har ikke den status som den burde hatt. Det gis ikke videreutdanning eller spesialutdanning, og avlønningen betyr nok noe. Det er ikke en karrierevei, som det å være kriminaltekniker, i PST og så videre, sier Øverkil. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv