- En torpedo har rammet Høyre midtskips

Sentrale politikere i Høyre frykter Per Ditlev-Simonsens skattesnusk kan ha ødelagt valgkampen.

Politikk

Stortingsrepresentant Martin Engeset mener en torpedo har rammet partiet midtskips. I sitt såkalte ukebrev skriver Engeset at Ditlev-Simonsen-saken føles omtrent «som å befinne seg om bord på et skip og bli truffet av en torpedo midtskips». Stortingsrepresentant Martin Engeset mener en torpedo har rammet partiet midtskips. I sitt såkalte ukebrev skriver Engeset at Ditlev-Simonsen-saken føles omtrent «som å befinne seg om bord på et skip og bli truffet av en torpedo midtskips». - Saken overskygger alt annet. Det er trist, surt og føles ganske så urettferdig. Ikke minst overfor alle våre valgmedarbeidere som jobber nærmest dag og natt i sin kommune for å fram Høyres viktige lokale saker, skriver Engeset, som representerer Høyre i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.Overfor NTB understreker han at ansvaret for at torpedoen rammet Høyres valgkamp, ene og alene påligger Per Ditlev-Simonsen. Han vil ikke si om han mener Oslo-ordføreren burde gå av, men legger ikke skjul på at han er skuffet.- Det er klart jeg er skuffet, men de råd jeg har hatt i denne saken, har jeg gitt internt, sier Engeset.Også andre Høyre-politikere har uttrykt en lignende holdning til saken. Stortingsrepresentant André Dahl er blant dem i partiet som mener Ditlev-Simonsen burde ha gått av, mens tidligere finansminister Per-Kristian Foss overfor Dagbladet slår fast at det er beklagelig at politikere «bare i ettertid innrømmer å ha unndratt seg skatt». (©NTB)

Nyheter
Næringsliv