Falsk bombealarm ved Stortinget

Politiet valgte fredag morgen å sperre av et større område rundt Stortinget etter å ha fått melding om en mistenkelig gjenstand på baksiden av bygningen.

Politikk

Det hele viste seg å være falsk alarm. Det hele viste seg å være falsk alarm. - Vi fikk inn melding om at det lå en mistenkelig gjenstand på baksiden av Stortinget, ved Akersgata, klokken 6.33. Meldingen gikk ut på at det lå noe som så ut som en bok på trappa utenfor Stortinget, men at det ikke kunne være det. På grunn av gjenstandens plassering syns vi det var verdt å sjekke ut dette nærmere, sier operasjonsleder Even Jørstad i Oslo politidistrikt til NTB.Politiet sendte to politipatruljer for å sperre av området og spesialister for å undersøke gjenstanden. Det viste seg å være en ganske ufarlig bokperm.- Det hele var ganske udramatisk. Gjenstanden ved Stortinget var en dummybok, en bokperm som du setter i hylla for å gi inntrykk av at du har mange bøker, forklarer Jørstad til NTB. Hendelsen skjedde så tidlig at det ikke fikk stor betydning for aktiviteten på Stortinget.- Vi har rutiner i slike sammenhenger og dette ble håndtert av politiet, sier Per Thorsteinsen, leder for drifts- og serviceavdelingen på Stortinget til NTB.

Nyheter
Næringsliv