- Fed kutter renten

Harald Magnus Andreassen i First mener Fed står klar til å ta nye grep etter det overarskende kuttet fredag.

Politikk

Feds beslutning om å kutte rekontorenten fredag beroliget markedene, men blant økonomene ventes det fremdeles at den amerikanske sentralbanken kutter selve styringsrenten (fed funds, red.anm.) i september, ifølge Finansavisen.Harald Magnus Andreassen i First er blant økonomene som tror på dette. Han mener banken erkjenner at risikoen på nedsiden for veksten har økt betydelig, og at banken er forberedt på å gjøre det som er nødvendig for å dempe effekten på realøkonomien.- Banken sier ikke at den må se at det blir problemer i realøkonomien for å kutte renten, den indikerer at risikoen for at dette skal skje er en god nok begrunnelse, sier Andreassen ifølge avisen.

Nyheter
Næringsliv