Flertallet vil betale for eldreomsorg

Flertallet har ikke tro på myndighetenes glansbilde av det offentlige helsevesenet og mener Norge bør ha en kombinasjon av offentlig og privat drift av sykehjem og eldreomsorg.

Politikk

Hele 57 prosent av de spurte vil ha et større privat innslag i eldreomsorgen, ifølge en meningsmåling som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).Et mindretall på 35,4 prosent ønsker en ren kommunal omsorg. Men nesten ingen går inn for full privatisering. Kun 4,1 prosent vil gi private aktører monopol på omsorgen, skriver Dagsavisen.Høyre-leder Erna Solberg mener undersøkelsen bekrefter at folk flest er avslappet til hvordan omsorgsarbeidet bør drives. - For de fleste er det ikke et spørsmål om hvor den enkelte pleier og omsorgsarbeider er ansatt, men hvordan vedkommende er som person og gjør jobben sin, sier Solberg.Hun tror større mangfold i eldreomsorgen om noen år vil være like naturlig som mediemangfold og kveldsåpne butikker i dag.

Nyheter
Næringsliv