Frp får over 50 prosent

Fremskrittspartiet får 50,7 prosent oppslutning i Os kommune i Hordaland. Frp-ordfører Terje Søviknes jubler mens han tørker gledestårer.

Politikk

Målingen som er gjort av Sentio Research på oppdrag for Bergens Tidende, viser at Frp får hele 50,7 prosent i Os kommune. Med denne oppslutningen ligger Frp an til å få 17 av 35 mandater i kommunestyret. I dag har Frp 15 representanter, og styrer kommunen i samarbeid med Høyres tre representanter. Målingen som er gjort av Sentio Research på oppdrag for Bergens Tidende, viser at Frp får hele 50,7 prosent i Os kommune. Med denne oppslutningen ligger Frp an til å få 17 av 35 mandater i kommunestyret. I dag har Frp 15 representanter, og styrer kommunen i samarbeid med Høyres tre representanter. - Det er tre uker til valget, så vi må ikke ta noe på forskudd. Men det er klart det er kjekt å få en slik måling. Jeg ble litt blank i øynene, sier en rørt Søviknes til Bergens Tidende. Frp-formann Siv Jensen gleder seg også over målingen.- Denne målingen viser med all tydelighet at Frp i Os har holdt alt de har lovet, sier Jensen.Målingen viser videre at Arbeiderpartiet er det største opposisjonspartiet i Os, med en oppslutning på 13,5 prosent. Det er likevel langt bak Frp. Ap-politiker Ruth Elin Midtbø, som sitter i formannskapet for Ap, håper å kunne bygge en bred koalisjon for å vippe flertallet av pinnen. Da må partiet samarbeide med Tverrpolitisk samarbeidsliste, som får støtte fra hver tiende Os-velger.- Søviknes nyter godt av at kommunen har solid økonomi. Men de fleste store sakene som Frp tar kreditt for, er det tverrpolitisk enighet om. Det er ikke lett å være i opposisjon da. Vi kjemper mot vinden, mens Søviknes snur kappen etter den, sier Midtbø. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv