Høyre faller på meningsmåling

Høyre faller på TV 2s meningsmåling for august og ender på 15,1 prosent tre uker før valget.

Politikk

Høyre mister velgere til Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, viser kommunevalgbarometeret TNS Gallup har laget for TV 2. Målingen er gjort i løpet av forrige uke.Høyre går mest tilbake med 2,3 prosentpoeng, og får en oppslutning på 15,1 prosent.- Det er et for dårlig kommunevalg for oss, men det er tre uker igjen, jeg har ambisjoner om å ta mer enn ett prosentpoeng hver uke, sier Høyre-leder Erna Solberg.Fremskrittspartiet kan glede seg over en framgang på 2,4 prosentpoeng til 21,3 prosent, mens Senterpartiet også har en god måned, fram 2,1 prosentpoeng til 8,1 prosent.Venstre sliter i motvind, og går tilbake 1,6 prosentpoeng til 4,6 prosent. Kristelig Folkeparti går også noe tilbake, ned 0,3 prosentpoeng til 5,5 prosent.For Arbeiderpartiet er det mindre endringer, opp 0,8 prosentpoeng til 27,8 prosent, men hver fjerde Ap-velger fra valget i 2003 har ennå ikke bestemt seg.SV får en oppslutning på 10,6 prosent, tilbake 0,1 prosentpoeng, mens RV/Rødt går tilbake 0,6 prosentpoeng til 2,6 prosen

Nyheter
Næringsliv