Irritasjon over lekkasje i laksesaken

I laksenæringen er det sterk irritasjon over at noen har lekket resultatet av WTO-rapporten i saken mellom Norge og EU.

Politikk

- Jeg vet ikke hvem som har tystet. Det er uansett svært irriterende og kan være til skade for oss, sier styreleder Odd Steinsbø i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) til NTB. Han er blant dem som har fulgt laksesaken tettest gjennom mange år. - Jeg vet ikke hvem som har tystet. Det er uansett svært irriterende og kan være til skade for oss, sier styreleder Odd Steinsbø i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) til NTB. Han er blant dem som har fulgt laksesaken tettest gjennom mange år. - Noen få har innblikk i den foreløpige rapporten. Blant disse er det én eller noen som åpenbart har funnet det betimelig å gå til mediene, enten fordi det er til fordel for dem selv eller fordi det kan skade noen. Hvem som har tystet skal ikke jeg ha noen formening om, sier Steinsbø.I likhet med de fleste andre fikk han nyheten om en sak han har brukt tid og krefter på gjennom mange år, servert i radioen.- At det kommer ut på denne måten kan være skadelig for oss fordi resultatet ikke er endelig. WTOs konklusjoner er til gjennomgang hos partene. Det endelige resultatet skulle foreligge som et offentlig dokument om en knapp måned, sier Steinsbø.Han sier også at en seier i WTO er å sammenligne med å vinne et viktig slag i en handelskrig Norge har ført i 30 år.- Det er naturligvis hyggelig å vinne et viktig slag, men vi skulle gjerne ha vunnet krigen. Den har vi ikke vunnet ennå. Det gjenstår fortsatt mye arbeid, sier Steinsbø. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv