Krever at Statoil dropper Irak

Fagforbundet for Industri og Energi (IE) mener at Statoil bør droppe sine planer om å etablere seg i Irak.

Politikk

Årsaken er at de irakiske oljearbeiderne ikke får lov til å organisere seg. - Det er brudd på menneskerettighetene når folk ikke får lov til å organisere seg. Derfor bør Statoil holde seg hjemme, sier forbundsleder Leif Sande i IE til Dagsavisen. Årsaken er at de irakiske oljearbeiderne ikke får lov til å organisere seg. - Det er brudd på menneskerettighetene når folk ikke får lov til å organisere seg. Derfor bør Statoil holde seg hjemme, sier forbundsleder Leif Sande i IE til Dagsavisen. De irakiske oljearbeiderne mistet i sommer muligheten til å organisere seg etter at et gammelt direktiv fra Saddam Husseins tid ble tatt i bruk. Sande tror regimet har tatt i bruk det gamle direktivet for å trumfe igjennom en kontroversiell petroleumslov som mange irakere frykter vil gi en stor del av oljepengene til utenlandske hender istedenfor å komme det irakiske folket til gode.Statoil ser likevel på Irak som et interessant investeringsobjekt, og vurderer å opprette et representasjonskontor i det kurdiske Nord-Irak. Sande støttes av oljeekspert Øystein Noreng ved Handelshøyskolen BI.- USA har tapt krigen i Irak allerede, og mange irakere vil si landet styres av et «Quislingregime». Et norsk statsdominert selskap har ingenting der å gjøre, mener Noreng.

Nyheter
Næringsliv