Oslo-biskop på fredstokt til Syria

kirkeledere med Oslo-biskop Ole Christian Kvarme i spissen besøkte søndag den syriske stormuftien Ahmad Badreddin Hassoun i Aleppo.

Politikk

Muslimenes øverste leder i Syria understreket viktigheten av at alle religioner tar avstand fra voldsbruk og krig, og han la stor vekt på det vennskap og den toleranse som råder mellom de ulike religiøse gruppene i Syra, melder det syriske nyhetsbyrået Sana. Muslimenes øverste leder i Syria understreket viktigheten av at alle religioner tar avstand fra voldsbruk og krig, og han la stor vekt på det vennskap og den toleranse som råder mellom de ulike religiøse gruppene i Syra, melder det syriske nyhetsbyrået Sana. Kvarme berømmet under møtet den fredelige sameksistensen og ga uttrykk for håp om at andre ville følge Syrias eksempel. Leder av Mellomkirkelig råd, prost Ingrid Vad Nilsen, deltok også i den norske delegasjonen, sammen med representanter fra Den norske kirkes Menneskerettighetsutvalg og Norsk misjon i Øst. De norske kirkelederne omtaler selv sitt besøk som «en solidaritetsreise til kristne i Midtøsten».- Vi vil vite mer om konfliktene og fredsarbeidet i Midtøsten og få orientering om islam i Syria og Jordan. Et særlig interessant spørsmål er hvordan Syria berøres av situasjonen med irakiske flyktninger og kristne på flukt, sier Kvarme til Kirkens informasjonstjeneste.

Nyheter
Næringsliv