Russisk hangarskip klart for tokt

Russiske jagerfly tar nok en gang av fra landets eneste hangarskip, etter en pause på to år.

Politikk

- Etter to års stans tar nå fly av fra og lander på Kuznetsovs dekk, meldte russisk fjernsyn i et innslag fra hangarskipet søndag kveld. - Etter to års stans tar nå fly av fra og lander på Kuznetsovs dekk, meldte russisk fjernsyn i et innslag fra hangarskipet søndag kveld. «Admiral Kuznetsov» ble først tatt i bruk på 1980-tallet og er nå Russlands eneste gjenværende hangarskip. Skipet har de siste årene ligget ved kai i lange perioder, enten for å utbedre tekniske problemer eller som følge av pengemangel.Russiske admiraler har den siste tiden ytret ønske om et permanent russisk nærvær i Middelhavet, noe den russiske marinen ikke har tatt seg råd til siden Sovjetunionens fall. President Vladimir Putin kunngjorde fredag også at Russland gjenopptar praksisen fra sovjettiden med å sende langtrekkende bombefly på regelmessig patrulje i internasjonalt luftrom.- Vi har vedtatt å gjenoppta strategiske, russiske flyginger på permanent basis. Vi håper våre partnere vil behandle dette med forståelse, sa Putin.

Nyheter
Næringsliv