Russiske fly på tokt nær Norge

Russiske militærfly deltok fredag i det som trolig er det største toktet i nærheten av norsk territorium siden den kalde krigen. Russerne ble fulgt nøye av norske jagerfly.

Politikk

- De russiske flyene fløy i internasjonalt luftrom og har ikke gjort noe ulovlig. Men vi følger flyaktiviteten nøye, sier oberst Jan Ove Rygg, sjef for NATO-avdelingen CAOC 3 (Combined Air Operation Centre) til NTB.Så mange som 13-14 russiske bombefly, tankfly, jagerfly og overvåkingsfly skal ha vært på vingene i nærheten av norsk territorium. De første flyene ble registrert natt til fredag og først i 17-18-tiden var de på retrett.- Vi er forberedt på at det kan komme nye flyginger i løpet av de nærmeste dagene. Det er snakk om koordinerte aksjoner med en styrke som evner å utføre en komplisert og ressurskrevende operasjon. Vi ønsker å vite hva slags fly som deltar i øvelsen og hvilken utrustning de har, sier Rygg.

Nyheter
Næringsliv