Sjokktall om britiske soldater i Afghanistan

Britiske soldater betaler en betydelig høyere pris i det sørlige Afghanistan enn tidligere kjent.

Politikk

Over 700 av de 1.500 soldatene som tjenestegjør ved fronten i den urolige Helmand-provinsen, har siden april blitt behandlet for krigsskader og alvorlig sykdom, skriver The Observer. Avisen viser til høytstående militære kilder, som legger fram tall som står i skarp kontrast til statistikken forsvarsledelsen tidligere har valgt å gå ut med. Over 700 av de 1.500 soldatene som tjenestegjør ved fronten i den urolige Helmand-provinsen, har siden april blitt behandlet for krigsskader og alvorlig sykdom, skriver The Observer. Avisen viser til høytstående militære kilder, som legger fram tall som står i skarp kontrast til statistikken forsvarsledelsen tidligere har valgt å gå ut med. Den offisielle statistikken viser bare hvor mange soldater som blir sendt til sykehus, ikke hvor mange som får medisinsk behandling i felten. Mange soldater med splintskader, kutt, brannskader, heteslag og akutte mageproblemer har derfor ikke vært å finne i den offisielle statistikken, selv om de har ligget nede for telling i dagevis.Amerikanske styrker fører til sammenligning opp alle som er borte fra fronten i mer enn 72 timer i sin statistikk, og fanger dermed også opp dem som får medisinsk behandling av sanitetspersonell i felt.Sju britiske soldater er de siste to ukene drept i Helmand-provinsen der Taliban-opprørerne står sterkt. Britene har drøyt 7.000 soldater i det sørlige Afghanistan og sender innen utgangen av året ytterligere 800 soldater til området. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv