Statsministeren på skolebesøk på Bøler

Spente førsteklassinger og minst like spente foreldre på Bøler skole i Oslo fikk besøk av statsminister Jens Stoltenberg da skoleåret startet mandag.

Politikk

Kanskje følte mange av dem det samme som statsministeren selv fortalte om sin første skoledag: Han turde ikke slippe taket i mor og far før han var inne i klasserommet.Bøler skole fikk besøk fordi en av elevene, Tina Brekkan, inviterte statsministeren i anledning av at skolen fyller 50 år i høst og fordi det skulle innvies en ny flerbrukshall.Stoltenberg og Tina klippet snoren til hallen som inneholder både idrettshall og mange undervisningsrom.- For oss er det både 17. mai og julaften på en gang. Vi kan feire jubileum og vi kan innvie hallen som vi har jobbet for siden 1962, sier rektor Anne-Lise Gjerde.- For de fleste er første skoledag en av de viktigste dagene i livet. Skolen former oss som mennesker. Dere står foran noen viktige år, sa statsministeren til både førsteklassingene og de andre av skolens 650 elever.Han unnlot heller ikke å nevne at regjeringen satser på skolen ved blant annet å innføre lengre skoledag for de yngste og mer leksehjelp. Lærerne fikk høre at de kunne regne med større støtte til etterutdanning. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv