Trippeldrapsdømt får sove med kniv som terapi

En trippeldrapsdømt mann som er innlagt på lukket avdeling ved Dikemark, får lov til å sove med en kniv ved siden av seg.

Politikk

Den noe oppsiktsvekkende formen for terapi skjer med full godkjenning fra 33-åringens lege. - Jeg har kjent pasienten lenge. Det er ingen gjentakelsesfare. Han er ikke farlig for andre, beroliger hans lege Alf O. Lund. Retten konkluderte imidlertid med at det var gjentakelsesfare, da mannen i 2003 ble dømt til tvunget psykisk helsevern for å ha knivdrept sin kone og hennes to små barn. Den noe oppsiktsvekkende formen for terapi skjer med full godkjenning fra 33-åringens lege. - Jeg har kjent pasienten lenge. Det er ingen gjentakelsesfare. Han er ikke farlig for andre, beroliger hans lege Alf O. Lund. Retten konkluderte imidlertid med at det var gjentakelsesfare, da mannen i 2003 ble dømt til tvunget psykisk helsevern for å ha knivdrept sin kone og hennes to små barn. - Pasienten kommer ikke til å bruke kniv igjen. Han har reflekterte tanker om drapene, forklarer Lund overfor VG. De ansatte ved allmennpsykiatrisk avdeling er redde, men Lund ser ingen grunn til det.- Vi går skritt for skritt framover. Etter drapene har han fått en fobisk reaksjon på kniver. Det er noe vi prøver å hjelpe ham med, sier Lund.Avdelingssjef Øystein Kjos ønsker ikke å kommentere behandlingen utover at den nylig er satt i verk. Først fikk 33-åringen utlevert en smørekniv. Deretter trappes behandlingen opp med en fruktkniv eller stikkniv.

Nyheter
Næringsliv