Uenighet om ordførervervet i Oslo

Varaordfører Svenn Kristiansen (Frp) og Høyres ordførerkandidat Fabian Stang gjør begge krav på ordførervervet i Oslo når Per Ditlev-Simonsens midlertidige etterfølger skal velges.

Politikk

- Jeg tror det hadde vært lurt å være pragmatisk å bare si at varaordføreren styrer ut perioden, siden det er så kort tid, sier Kristiansen til NTB.Fabian Stang er derimot av en helt annen oppfatning.- I den siste konstitueringsavtalen mellom de fire borgerlige partiene i Oslo er det avtalt at Frp skal ha varaordføreren og at Høyre skal ha ordføreren. Ut fra den avtalen er det naturlig at Høyre får ordføreren fortsatt, sier Stang til NTB.Kristiansen mener imidlertid at den avtalen var knyttet opp til Per Ditlev-Simonsen personlig, og at avtalen derfor ikke gjelder lenger når Ditlev-Simonsen har gått av.Gruppelederne i Oslo bystyre møttes klokken 10 torsdag formiddag for å drøfte hvem som skal velges som ny ordfører på bystyremøtet neste onsdag. Fram til det møtet vil varaordfører Kristiansen være fungerende ordfører. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv