Veiprising største problem for rødgrønne i Trondheim

Intern strid om rushtidsavgift er et alvorlig problem for den rødgrønne koalisjonen som gjerne vil beholde den politiske makta i Trondheim, etter å ha styrt i fire år.

Politikk

Denne saken - eller en helt mislykket valgkamp - ser ut til å være det eneste som kan hindre at Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet styrer videre etter valget 10. september, med støtte fra Miljøpartiet De Grønne. Arbeiderpartiet vil ikke innføre rushtidsavgift, og er på kollisjonskurs med koalisjonspartnerne. I denne saken står Ap sammen med Høyre og Frp. Denne saken - eller en helt mislykket valgkamp - ser ut til å være det eneste som kan hindre at Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet styrer videre etter valget 10. september, med støtte fra Miljøpartiet De Grønne. Arbeiderpartiet vil ikke innføre rushtidsavgift, og er på kollisjonskurs med koalisjonspartnerne. I denne saken står Ap sammen med Høyre og Frp. Før valgkampen startet, viste Norfaktas meningsmåling for Adresseavisen at den rødgrønne koalisjonen vil beholde sitt flertall på 45 av bystyrets 85 representanter, og at ordfører Rita Ottervik (Ap) og varaordfører Knut Fagerbakke (SV) dermed har gode muligheter til å få fortsette i sine verv. Adresseavisen vil offentliggjøre en ny meningsmåling i løpet av uka.- Vi er veldig innstilt på å fortsette hvis vi får flertall, sier Rita Ottervik til NTB. Hun mener at partiene i koalisjonen har samarbeidet «veldig godt», selv om det har vært uenighet om saker som rushtidsavgift og enkeltsaker innen byutvikling.- Det har ikke dempet lysten til å fortsette, sier hun. Knut Fagerbakke - SVs varaordfører og ordførerkandidat - sier omtrent det samme.- I all hovedsak har det vært et veldig positivt samarbeid. Jeg tror det blir samarbeid, sier han til NTB.

Nyheter
Næringsliv