Årsaken er at kommunene har brukt datautstyr fra samme leverandør som Stavanger, Sandnes og Sola.I de tre Rogalandskommunene måtte valget telles om igjen manuelt etter dataproblemer. Resultatet er ennå ikke klart i Stavanger og Sola, melder Stavanger Aftenblad.- Vi gir saken høyeste prioritet og vil ta tak i problemstillingen fredag morgen, sier fungerende kommunikasjonssjef Anne Marit Schiong i kommunal- og regionaldepartementet.Eivind Smith, professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo, mener det kan være grunnlag for omtelling i alle de 170 kommunene:- Hvis det er en rimelig mulighet for at en feil gir grunn til å tro at vi får et annet resultat i person- eller den politiske sammensetningen i et kommunestyre, er det grunnlag for å kreve omtelling i alle kommunene som har nyttet det samme opptellingsystemet, sier Smith.Problemet i Rogalandskommunene er en skanner som ikke registrerte person- og tilleggsstemmer, slik at samtlige stemmesedler måtte telles opp på nytt manuelt. (©NTB)