CBS saksøkes for 400 millioner av sitt tidligere nyhetsanker

Dan Rather, som ledet nyhetssendingene til den amerikanske fjernsynsstasjonen CBS i 24 år, krever nærmere 400 millioner kroner i oppreisning fra sin gamle arbeidsgiver.

Politikk

Etter 24 år som nyhetsanker i «CBS Evening News», ble Rather presset ut etter innslag i mars 2005 der president George W. Bush ble anklaget for å ha sneket seg unna Vietnamkrigen på urettmessig vis.Innslaget kom midt i valgkampen der Bush ble utfordret av Vietnam-veteranen John Kerry, og fikk stor oppmerksomhet.CBS gikk senere delvis tilbake på historien og medga at dokumentene som lå til grunn for anklagene mot Bush ikke lot seg verifisere.Det hvite hus og republikanerne innledet en massiv kampanje mot CBS, og Rather hevder at han ble gjort til syndebukk av CBS-ledelsen som tvang ham til å beklage offentlig.Fem måter senere forlot Rather stillingen som nyhetsanker, og i juni 2006 fikk han heller ikke slippe til på skjermen mer i det populære nyhetsprogrammet «60 Minutes». Nå vil 75-åringen ha oppreisning.- De ofret Rathers journalistiske omdømme ved uriktig å anklage ham for de påståtte feilene i sendingen. CBS reduserte deretter staben hans, støtten til ham og tiden han fikk på lufta, stikk i strid med kontrakten de hadde undertegnet, heter det i søksmålet.Rather anklager CBS for å ha påført ham «betydelig inntektstap» og krever nærmere 400 millioner kroner i oppreisning.Rathers advokat Martin Gold understreker at mesteparten av pengene vil bli gå til arbeidet for å fremme en uavhengig presse, dersom den tidligere ankermannen skulle vinne fram i retten. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv