Til nå har sædbanken ved Rikshospitalet hatt tilstrekkelig med donorer slik at sykehuset så vidt klarer å dekke sitt eget behov, med forslaget til ny felles ekteskapslov, som nå er ute på høring, kan endre situasjonen, skriver Aftenposten.Forslaget åpner nemlig for at lesbiske ektefeller og samboere får samme adgang til assistert befruktning som heterofile ektepar og samboere. Dermed kan donormangelen bli et faktum.- Vi bør skaffe dobbelt så mange donorer som vi har i dag. Vi antar at behovet for assistert befruktning vil fordobles, men det er vanskelig å si hvordan det vil arte seg, sier seksjonsleder Peter Fedorcsak ved seksjon for barnløshet og assistert befruktning ved Rikshospitalet. Han oppfordrer folk som ønsker å bli donorer om å ta kontakt med Rikshospitalet. Sykehuset gir rundt 200 heterofile par denne behandlingen hvert år. De klarer å dekke eget behov, men har ikke mulighet til å hjelpe andre virksomheter med sæddonasjoner. (©NTB)