Halvorsen: Ingen mener noe om enkeltpersoner

Enkeltstatsråders skjebne og posisjon ble ikke diskutert da SVs sentralstyre møttes for første gang etter katastrofevalget.

Scanpix / Scanpix
Politikk

SV-leder Kristin Halvorsen vil ikke ha debatt rundt partiets statsråder, og sier at ingen i sentralstyret mente noe om enkeltpersoners manglende innsats i valgkampen.- Ingen i sentralstyret liker å ikke bli framstilt som et lag. Det var et sentralstyre med kampvilje og konstruktive innspill, sier hun til NTB.Mandag satt partiledelsen seg ned for å gå gjennom det elendige kommunevalget der SV endte opp med et landssnitt på 6,2 prosent - en halvering på fire år.KunnskapsløshetSVs visepresident i Odelstinget, Olav Gunnar Ballo, krevde like etter valget at flere av partiets statsråder trekker seg. Sentralstyret fredet statsrådene, og avfeier kritikk fra fagmiljøene.- Det er oppsiktsvekkende kunnskapsløst av høyskole- og forskningsmiljøene å kritisere kunnskapsministeren. Han jobber døgnet rundt for deres saker, sier Halvorsen, og mener at fagmiljøene heller bør rette kritikken sin mot partilederne i regjeringen.SV setter ikke ned noen havarikommisjon etter valget, men har i stedet tro på at en gjennomdiskutering av veien videre skal lokke velgerne tilbake. Partiet innser at partiorganisasjonen må styrkes, og den politiske utfordringen blir å synliggjøre SVs seiere i regjeringen. Men partilederen kan ikke love en tydeligere SV-profil på statsbudsjettet som hun legger fra 5. oktober. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv