- Regjeringen driver en risikabel eierskapspolitikk som kan gi lavere verdi for store norske selskaper, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til NRK. - Regjeringen driver en risikabel eierskapspolitikk som kan gi lavere verdi for store norske selskaper, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til NRK. Han opplyser at store utenlandske investorer nå vurderer å investere pengene sine et annet sted enn i Norge. Investorer han har snakket med, reagerer på at staten griper inn i næringslivet på en måte som ikke er vanlig.En av episodene Eikrem viser til, er da næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) nylig fikk Hydro til å kutte i opsjonsutbetalingene til ledelsen, og styreleder Jan Reinås måtte gå.For en uke siden foreslo regjeringen endringer i rederiskatten, noe som vakte reaksjoner. - Men det ser ikke ut til å bekymre regjeringen, sier Eikrem. (©NTB)