RV har som prinsipp at ingen skal tjene for mye på å bli folkevalgt for partiet, og Thygesen får et solid lønnsløft når han tiltrer som ordfører i Risør. Han risikerer å måtte gi fra seg 150.000 kroner fra lønningsposen.- Vi har som prinsipp at alt som kommer inn i form av godtgjørelse og sånne ting, er partiets kollektive eiendom, sier partisekretær Beth Hartmann til .Norgeshistoriens første RV-ordfører vil få en årslønn på 550.000 kroner, og RV skal nå forhandle med Thygesen om hvor mye han får beholde. Siden RV aldri tidligere har hatt en ordfører, er det ingen klare regler for dette.Thygesen selv regner med å sitte igjen med omtrent det samme han i dag har tjent som snekker, det vil si om lag 400.000 kroner.- Det blir sikkert noen kroner til overs. Det er ikke mangel på gode formål i en verden der mange sulter og har det trangt, sier han. (©NTB)