Ser lysere på fredsprosessen i Midtøsten

Midtøstenkvartetten ser lysere på fredsprosessen i området og håper neste år igjen å kunne bidra med direkte, økonomisk støtte til den palestinske selvstyremyndigheten.

Politikk

Det kom fram etter at de fire partene i den såkalte Midtøstenkvartetten, som består av FN, EU, Russland og USA, møttes i New York søndag. Det kom fram etter at de fire partene i den såkalte Midtøstenkvartetten, som består av FN, EU, Russland og USA, møttes i New York søndag. - Ting går igjen fremover i Midtøsten, uttalte Blair etter å ha lagt fram sin første rapport som spesialutsending for kvartetten. Blair understreket videre at han anser at «en ny giv i den politiske prosessen igjen har gitt troverdighet til fredsprosessen». Delegatene i kvartetten la videre vekt på at de bilaterale samtalene mellom Israels statsminister Ehud Olmert og palestinernes president Mahmoud Abbas må fortsette.Kvartetten ber også Israel om å sørge for at"grunnleggende tjenester" blir opprettholdt på Gazastripen, som er under kontroll av islamistiske Hamas. Israel kalte Gaza «fiendtlig område» i uken som gikk og ga uttrykk for at de ville redusere bensin- og kraftforsyninger til området som svar på gjentatte rakettangrep på israelske mål.- Kvartetten er bekymret over situasjonen i Gaza. Vi ber om at grunnleggende tjenester blir opprettholdt i området, og vi er bekymret over stengningen av viktige grenseovergangen med tanke på hvilken innvirkning dette har på palestinernes økonomi og daglige liv, sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon da han leste opp en felles erklæring fra det to timer lange møtet.

Nyheter
Næringsliv