Flere valgforskere tror at også statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil bytte ut statsråder.- Å flytte på statsråder vil være en riktig vurdering som en forberedelse til valget om to år, sier valgforsker Bernt Aardal til Klassekampen.Valgforskerne tror at Stoltenberg kanskje allerede før jul vil vurdere å endre på regjeringskabalen.- Det er lurt å gjøre det på et tidspunkt når støyen etter kommunevalget har lagt seg, sier forsker Anders Todal Jenssen, og mener at regjeringen ikke bør vente for lenge.Som statsråder som kan være aktuelle å skifte ut listes opp olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap) og barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap).Valgforsker Trond Nordby tror ikke den nåværende regjeringen uansett overlever neste valg.- Selv om Martin Kolberg skryter av hva de har fått til, så har det vært en jevn nedgang for Arbeiderpartiet i mer enn 10 år, sier han. (©NTB)