Det mest naturlige i Oslo er et byrådssamarbeid mellom Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre, mener Sponheim. Han gjorde det helt klart at det er utelukket for Venstre å styre med Fremskrittspartiet - både nasjonalt og lokalt.Med styrket selvtillit etter solid framgang i kommune- og fylkestingsvalget krevde han at Høyre vender Frp ryggen.- Det har vært en betydelig forflytning av tyngdepunktet i norsk politikk, og det ville være naturlig at Høyre flytter seg tilbake mot sentrum, sa han under partilederdebatten i Stortinget mandag kveld.Ap-leder Jens Stoltenberg inviterte på sin side både Venstre og Kristelig Folkeparti til samarbeid i Bergen og Oslo. Ifølge Stoltenberg er politikerne lokalt klare til å snakke med venstre og KrF om formelt samarbeid.Men for Venstre-lederen er det helt uaktuelt å hjelpe de rødgrønne partiene til makt. Venstre har vokst seg så stort at det kan sørge for maktskifte i hovedstaden.- Det eneste naturlige i Oslo er at vi får et nytt byråd, med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti. Jeg håper at Høyre forstår at det fram mot valget i 2009 lønner seg å bygge mot sentrum, sa Sponheim.Erna Solberg advarte Sponheim mot i det hele tatt på vurdere samarbeid med de rødgrønne partiene og mener det vil være å føre velgerne bak lyset, all den tid Venstre i valgkampen har lovet støtte til den borgerlige blokken.- Man kan ikke gå til valg og si at man vil ha et borgerlig alternativ og dagen etter valget sette inn et rødgrønt styre. Det går ikke an å ri på to hester samtidig, sa hun. (©NTB)