Åpen strid blant Putins allierte

En nær medarbeider av Russlands president Vladimir Putin sier at intern strid truer nettverket av tidligere KGB-folk som har mange av landets viktigste stillinger.

Publisert 10. okt. 2007 kl. 05.58
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 06.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
Viktor Tsjerkesov, tidligere offiser i det hemmelige sovjetiske politiet KGB og nå sjef for den statlige antinarkotikapoliti, kommer med advarselen i et åpent brev. Bakgrunnen er at sikkerhetstjenesten FSB har arrestert flere av hans ledende folk. Viktor Tsjerkesov, tidligere offiser i det hemmelige sovjetiske politiet KGB og nå sjef for den statlige antinarkotikapoliti, kommer med advarselen i et åpent brev. Bakgrunnen er at sikkerhetstjenesten FSB har arrestert flere av hans ledende folk. Putin har innsatt flere titall tidligere KGB-folk i viktige stillinger i regjeringen og statsdrevne bedrifter. Tsjerkesov beskriver nettverket som bestående av «tsjekister», oppkalt etter tsjekaen, det første sovjetiske hemmelige politiet. Omtalen er en sjelden innrømmelse av at det eksisterer et slikt nettverk, men ifølge Tsjerkesov er nettverket truet.- Eksperter og journalister snakker allerede om «gruppekrig» innenfor de hemmelige tjenestene, skriver han i det åpne brevet i avisen Kommersant. - Det blir ingen vinnere i denne krigen. En krig der alle bekjemper alle vil slutte med et fullstendig sammenbrudd i selskapet, skriver han. (©NTB)