Under IMFs årsmøte i Washington sa Rato mandag at det har vært et jordskjelv i lånemarkedet som kan ha vært så alvorlig at det ender i nedgangstider etter fem års oppgang.Han sa at det fortsatt er for tidlig å si hvor store virkningene blir av kredittkrisen som ble utløst av dårlige lån i det amerikanske boligmarkedet, men at krisen er alvorlig nok til at det må stilles spørsmål om svakheter i det internasjonale finanssystemet.Han sa også at et plutselig fall i dollarens verdi kunne skape bølger i den globale økonomien.- Det er en risiko for at et brått fall i dollaren enten kunne bli utløst av, eller kunne selv utløse, tap av tillit til verdier notert i dollar, sa Rato. Samtidig som han snakket falt dollaren til sin laveste verdi mot euro siden euroen ble introdusert.Han understreket likevel at økonomien er solid i de fleste selskaper i i-landene og at arbeidsmarkedet også er sunt. (©NTB