Tyrkia truer med å sende styrker inn i Nord-Irak, på jakt etter PKK-opprørere som har baser i området.PKK har kjempet for selvstyre i de kurdiske delene av Irak siden 1984, og står på USAs liste over terroristorganisasjoner.President George W. Bush er likevel blant dem som har advart Tyrkia mot å rykke inn i Nord-Irak, den eneste delen av Irak som er relativt rolig.
Dobbeltmoral- Beredt til å forsvare
Tyrkia anklager USA for dobbeltmoral, og viser til at amerikanerne selv invaderte Afghanistan etter terrorangrepene mot USA høsten 2001.- De som kritiserer oss må nesten forklare hva de selv holder på med i Afghanistan, sa Tyrkias justisminister Mehmet Ali Sahin tidligere i uka.Irakiske myndigheter advarer også mot følgene av en tyrkisk militæraksjon, og presidenten i Iraks kurdiske region truer med væpnet motstand.- Kurdistan har ikke ansvaret for krigen mellom Tyrkia og PKK, sier Barzani som nekter for at PKK har støtte fra myndighetene i området.- Vi har ikke støttet krigen og volden, og vi vil heller ikke trekkes inn i denne krigen, sier Barzani.- Men vi er beredt til å forsvare demokratiet vårt, folkets verdighet og hjemlandets ukrenkelighet mot all aggresjon, sier Barzani(©NTB)