Åsen, som er viseadministrerende direktør i Sparebanken Nord-Norge, mener at rentemarginene ikke lenger vil falle.- Jeg tror vi har sett bunnen på marginnedgangen, sa Åsen under Sparebanken Nord-Norges resultatpresentasjon onsdag, i følge Reuters. Åsen opplyste om at netto rentemargin økte til 2,08 prosent i tredje kvartal fra 2,04 i andre.- Vårt utgangspunkt for fjerde kvartal er netto rentemargin i likhet med tredje kvartal, sa Åsen.
Analytiker ventet på bekreftelse
Han får støtte fra analytiker Tom R. Svendsen i CAR.- Vi har sett en antydning til at vi får en marginal økning i netto rentemargin hos bankene i tredje kvartal, og i hvert fall at den ikke fortsetter å falle, sier han til Reuters.- Dette har vi ventet på, men nå fikk vi det bekreftet, sier analytiker Bengt Kirkøen i Fondsfinans til nyhetsbyrået.