Det private sikkerhetsselskapet Blackwater blir neppe fratatt oppdraget med å beskytte amerikanske diplomater i Irak, men gir trolig slipp på kontrakten og forlater landet frivillig.Det opplyser kilder i det amerikanske utenriksdepartementet som nå er i ferd med å avslutte granskingen av Blackwaters oppførsel i Irak.Sikkerhetsselskapet kom i hardt vær etter å ha drept 17 sivile irakere i Bagdad 16. september.En irakisk gransking av hendelsen konkluderte med at skytingen var uprovosert, mens Blackwater hevder at det var snakk om selvforsvar.
- Forlenger neppe
Det amerikanske utenriksdepartementet skal være ferdige med sin gransking av Blackwater, men har ennå ikke offentliggjort konklusjonen.Kilder i departementet opplyser at Blackwater ikke vil bli fratatt kontrakten om beskyttelse av amerikanske diplomater i Irak, men sier at sikkerhetsselskapet neppe vil forsøke å forlenge denne når den utløper i mai neste år.- Blackwater kommer neppe til å konkurrere for å beholde jobben, sier en kilde i departementet. (©NTB)