Brannmannskapene gir opp å slukke i California

Brannmannskapene har så godt som gitt opp å slukke de ustoppelige brannene som herjer Sør-California. Om ikke den sterke Santa Ana-vinden løyer, kan de ikke gjøre annet enn å vente og slukke småbranner før de blir større.

- Hvis brannen fortsatt er så stor, og vinden blåser så sterkt som den gjør, vil brannen gå helt til havet før den stanser. Vi kan berge noen ting, men vi kan ikke stanse den, sier brannkaptein Kirk Humphries ved San Diegos brannvesen.Santa Ana-vinden som hyler inn fra ørkenen i øst og sprer glør i alle retninger, ventes ikke å legge seg på minst ett døgn, ifølge meteorologene.Selv om den løyet litt tirsdag ettermiddag, var det ventet at den ville øke igjen natta til onsdag. Tirsdag kveld hoppet to av brannene over nye åskammer og truet flere villaområder.