- Tillat meg å peke på ironien i denne situasjonen. Land som har framstått som modeller for sunn administrasjon og gode standarder for finanssystemer, er nå de samme som står overfor alvorlige finansproblemer som setter verdens økonomiske velstand i fare, sa han under et styremøtet i forkant av årsmøtet i IMF og Verdensbanken i Washington.Finansministeren var svært kritisk mot IMF for finansinstitusjonens slappe holdning overfor finanskrisen som har sitt episenter i USA, den klart største aksjeeieren blant de 185 medlemmene. IMF har ellers ikke holdt tilbake sin kritikk når utviklingsland har havnet i problemer.- Fondet har hatt lite nyttig og praktisk å si om denne krisen og har vært altfor forsiktig i sine anbefalinger. IMF forsvarer seg ved å peke på problemenes uvanlige natur, sa han videre og la til at IMF ikke ser ut til ha makt til å håndtere situasjonen.24-gruppen av utviklingsland, som inkluderer framvoksende økonomiske stormakter som Brasil, India og Nigeria, kritiserte fredag IMF for å ha gjort for lite for å hindre krisen i USAs boliglånssektor, som er et resultat av at banker har vært for lemfeldige med å gi lån til boligkjøpere uten kredittverdighet.Dette har ført til en internasjonal kredittkrise, der banker er lite villige til å låne til hverandre.Finansmarkedene er på bedringens vei, men krisen førte til at IMF nedjusterte utsiktene for økonomisk vekst i verden neste år fra 5,2 til 4,8 prosent. (©NTB)