- Dette er en sier for Europa, mine damer og herrer, sa en svært fornøyd portugisisk statsminister Jose Socrates på en pressekonferanse i Lisboa natt til fredag.- Vi er nå ute av blindgaten vi har vært en tid, la han til.Lisboa-traktatenDen ble samtidig klart at regjeringssjefene vil reise tilbake til Lisboa for å signere den nye traktaten 13. desember. Dermed vil portugiserne omdøpe traktaten fra reformtraktaten til Lisboa-traktaten.EU-kommisjonens president José Manuel Barroso gratulerte sine portugisiske landsmenn, som har ledet møtet, med godt utført arbeid.- Man snakket ofte om historiske begivenheter, men dette er en virkelig historisk begivenhet, sa Barroso, som slo fast at EUs krise nå endelig er over.Jeg mener vi nå har en traktat som gjør oss i stand til å handle, sa Barroso.Også de andre EU-lederne var såre fornøyde i Lisboa natt til fredag.- Polen har fått alt vi har bedt om, sa den polske presidenten Lech Kaczynski.