Fabian Stang: østkantfolk i Oslo bør lære av vest

Oslos nye ordfører Fabian Stang mener folk på østkanten bør la seg inspirere til å leve sunnere av folk på vestkanten.

I gjennomsnitt lever beboere i de vestre bydelene tolv år lengre enn de som bor i indre øst. Stang mener folk selv må ta ansvar for dette.- Det er en politisk oppgave å gi folk en sjanse, og ta vare på dem som ikke evner å bruke den sjansen. Men vi kan ikke ta vare på alle uten at de bidrar selv. Når folk lever lenger på Vinderen enn de gjør på Sagene, må ikke det føre til misunnelse. Tvert imot må folk på Sagene la seg inspirere av hvilke faktorer som er vellykkede på Vinderen, som å trene og gå tur i marka, sier Stang til Aftenposten.Han avviser i stor grad at ulikhetene skyldes økonomiske forskjeller.- Det er vel et poeng når folk ikke har nok penger til mat. Men er vi der i Oslo i dag? Penger er ikke løsningen på alt. Vi må ha gode velferdstilbud, men den enkelte må ta ansvar for seg selv og egen livsstil. Det ansvaret kan aldri det offentlige ta, sier han. (©NTB)