Statsministeren, som tilhører det konservative partiet Venstre, vil kunngjøre nyvalg på en pressekonferanse klokken 13 onsdag, sier Kjer Hansen til nyhetsbyrået Ritzau. Nyvalg vil dermed trolig bli holdt allerede i midten av november.Det er i lang tid blitt spekulert på om Fogh Rasmussen ville skrive ut nyvalg, selv om det bare er vel to og et halvt år siden forrige valg.Statsministeren trenger nemlig ikke lyse ut nyvalg før i 2009, men gode meningsmålinger, en positiv utvikling i den danske økonomien og rekordlav arbeidsledighet har ført til omfattende valgspekulasjoner.De to regjeringspartiene får til sammen rundt 35 prosents støtte på de siste målingene, mens sosialdemokratene bare får omkring 25 prosent.- Et valg nå vil komme på et verst tenkelig tidspunkt for sosialdemokratene, sier den politiske kommentatoren Peter Mogensen til nyhetsbyrået AP.Mindretallsregjeringen til Fogh Rasmussen har støtte i nasjonalforsamlingen fra Dansk Folkeparti.