Uverdig, mener både Høyre og Arbeiderpartiet.- Hun har tidligere sagt at det ikke var i hennes interesse å bli norsk statsborger. Nå har hun endret oppfatning, åpenbart for å bli statsråd, ikke nødvendigvis for å bli statsborger, sier Jensen til TV 2.Men til NRK sier Jensen at hun ikke er ute etter Ramin-Osmundsen personlig, men at hun ønsker å ta vare på rettsstatens prinsipper. De mener hun statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har brutt ved å gripe inn i behandlingen av Ramin-Osmundsens søknad om norsk statsborgerskap.
- Lojal til fremmed maktUverdig
Jensen sier partiet ennå ikke har tatt stilling til hvorvidt det bør komme et mistillitsforslag mot den nye statsråden.Frps innvandringspolitiske talsmann Per Willy Amundsen mener Ramin-Osmundsen ikke er til å stole på, fordi han mener hun føler lojalitet til Frankrike.- Med eller uten statsborgerskap føler hun like mye lojalitet til en fremmed makt som til Norge, og det er svært spesielt for en norsk statsråd, sier han.- Dette er en uverdig offentlig opptreden overfor en nyutnevnt statsråd, sier Høyres nestleder Per-Kristian Foss.Det å rasle med mistillitsforslag skal bare gjøres hvis det er alvor, og det kan det ikke være mot en statsråd som knapt nok har blitt varm i stolen, sier Foss.Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann, Arild Stokkan-Grande, er opprørt over Frps oppførsel i tilknytning til utnevnelsen av Manuela Ramin-Osmundsen til ny statsråd.- Den er uverdig og viser Frps sanne ansikt. Partiet ville trolig gjort dette uansett hvilken statsråd med innvandrerbakgrunn vi hadde utnevnt, sier Stokkan-Grande. (©NTB)