Krangelen mellom Forsvaret og avgiftsmyndighetene om taxfree-butikken ved Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå i Stavanger har pågått siden 2004.Da slo Tollregion Vest-Norge fast at Forsvaret ikke hadde rett til å drive taxfree-butikk på norsk grunn - en ordning som hadde sine røtter i samlokaliseringen med NATO-hovedkvarteret samme sted.Nå heiser forsvarstoppene det hvite flagget og avvikler butikken, skriver Vårt Land.Helt tørrlagt blir forsvarstoppene ikke med det første av den grunn. Fordi Vinmonopolet ikke tar varer i retur, blir løsningen å drikke opp varene selv, har generalene og admiralene bestemt.Dermed kan 2.000 flasker med rødvin, hvitvin, rosévin, sherry, portvin, vermut, vodka, konjakk, whisky, akevitt, likører, bitter og gin nytes til representasjon, og etter nærmere retningslinjer og egen instruks (!) for oppdrikkingen. (©NTB)