- Den ene uken får jeg kritikk for å være en erkebiskop som vil ta mye makt i kirken, den andre uken får jeg kritikk for at jeg engasjerer meg for lite i kirken, sier en oppgitt Trond Giske som svar på at Kirkerådet i helgen etterlyste oppmerksomhet fra statsministeren og kirke- og kulturministeren.- Trond Giske har deltatt på flere filmfestivaler enn kirkelige festivaler. Vi er glade for hans engasjement innen kultur, men hadde helst sett at han hadde engasjert seg i kirkelig kultur og struktur også, sa Kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen til Dagsavisen lørdag.- Kirkerådet kan få timeplanen min og se at jeg deltar oftere på kirkelige arrangement enn filmfestivaler. Jeg holder også jevnlig kontakt med Kirkerådet, ja, vi skal faktisk møtes neste uke, svarer Giske.Han vil imidlertid ikke blande seg så mye inn i hvordan kirken arbeider.- Jeg skal legge økonomiske rammer, delta i debatter og utrede forholdet mellom kirke og stat, men jeg skal gi kirken stor frihet og holde en viss avstand, sier kirkeministeren til Dagsavisen.