Den svenske forfatteren Henning Mankell vil bygge en by for 150 foreldreløse barn i Mosambik. Mankell samarbeider med SOS-barnebyer og har selv bidratt med 15 millioner svenske kroner til prosjektet.- Hva faen skal vel jeg med masse penger, sier Mankell til den svenske avisa Aftonbladet.Mankell, som blant annet er kjent for sine krimbøker om den svenske politihelten Kurt Wallander, har de siste 25 årene hatt Mosambiks hovedstad Maputo som sitt andre hjem.- Det fins 800.000 foreldreløse barn her i landet. Jeg kan ikke hjelpe alle, men det er ingen unnskyldning for ikke å hjelpe noen, sier han.For pengene fra Mankell skal SOS-barnebyer bygge 15 hus for til sammen 150 foreldreløse barn i den fattige bydelen Chimoio. Hvert hus skal drives av en «mamma» som gir barna mat, hjelper dem med leksene og sørger for klærne deres.Det skal også bygges førskole og skole i barnebyen, og disse vil også få plass til hundrevis av andre barn i området. Barnebyen blir oppkalt etter Mankell.- Jeg har arbeid, bolig og penger så jeg klarer meg. Derfor føles det gøy å gjøre dette, sier Mankell til Aftonbladet. (©NTB)